Gurmán Fest Bratislava 2016
CK Knirsch12. júna 2016
Približná doba čítania: 3 minúty
Radi sa oboznamujeme s novými jedlami a nenecháme si ujsť príležitosť dobre sa najesť. Jednou z takýchto akcií je i Gurmán Fest.
Posledné tri roky sa toto podujatie na Dostihovom závodisku v Petržalke, čo je síce prístupnejšie pre vystavovateľov kvôli zásobovaniu, ale osobne sa mi viac páčilo, keď sa to konalo v Medickej záhrade. Takto je to „trochu“ od ruky a na okolí nič dokopy nie je, kam ísť po výstave. No na druhej strane, vystavovatelia tu nie sú natlačení na seba a môže sa tu konať aj množstvo sprievodných akcií.
Minulý rok, to síce bolo s ponukou biedne, ale tentoraz sme si prišli na svoje, aj keď vegeteriáni museli smutno zaplakať. Pre nich tu boli dokopy asi dva stánky
Ihneď po otvorení brán, smerovali naše kroky za majiteľmi kávy značky Ebenica, sa poobzerať čo majú nové a dať si dobrú kávu. Kávička bola štandardne vynikajúca a prekvapili nás nové balenia ich kávy. Tie sú totiž už v uzavierateľných sáčkoch, ktoré sa dajú viac krát následne použiť. Asi to otestujem. Objavil som tam aj nikde zatiaľ nepropagovanú bezkofeínovú kávu „Zero“, ale tú bohužiaľ na ochutnávku nemali.
Ale nedošli sme sem kvôli káve, ale kvôli jedlu. Ihneď nás zaujali, malé šikovné burgre od UNAS Bistro, ktoré voňali do diaľky a ako správny mäsožravci sme si ich museli dať. A tie doslova spievali. Chrumkavé žemle, šťavnaté hovädzie mäsko a čerstvá zelenina bola tá správna kombinácia na štart. K tomu od vedľajšieho stánku správne vychladené pivo Zlatý bažant model 73 bolo to správne.
Po správnom obede, je dobré si dať niečo sladké. Deti pišťali za palacinkami ktoré tam predávala reštaurácia Chez Amélie. Francúzske palacinky s rôznymi príchuťami boli už štandardne skvelé a určite sa budeme musieť niekedy v budúcnosti zastaviť u nich v prevádzke v centre mesta.
Zatiaľ ako tak najedený, sme sa poprechádzali po areáli s aktivitami pre deti, aby sme naše prežieranie ukončili v stánku reštaurácie Flamender. Tu sme si vyhliadli dusené bravčové líčka s bryndzovými haluškami. Halušky vynikajúce a líčka tie sa rozplývali. Preistotu sme to u nich ukončili ich zákuskom cheesecake.
Príjemne najdený a spokojný že sme dnes nemuseli variť opúšťame brány závodiska s tým že i budúci rok sa určite zastavíme ak to nabitý program dovolí.
1 Comment
Prečítaj si ďalšie články

Perla Gemeru: Kaštieľ Betliar
Kaštieľ Betliar sme navštívili už pred 17. rokmi. Dokonca máme zachované aj fotografie z tohto obdobia. Mali sme teda s čím porovnať súčasný stav. Ale aj bez toho sa oplatí Kaštieľ Betliar navštíviť!

Za čučoriedkami do Devínskeho jazera
Veľmi veľa ľudí si mýli Devínske jazero s rybníkom v Devínskej Novej Vsi, pričom sa jedná o dve odlišné miesta. V Devínskej Novej Vsi sa nenachádza žiadne jazero, ale rybník. A Devínske Jazero je štvrť Bratislavy, aj keď mnoho Bratislavčanov možno ešte o nej nepočulo. A možno aj preto nevedia objaviť farmu tesne za Bratislavou,…

Jarné prázdniny v Niš: časť prvá
Využili sme novo otvorenú linku Bratislava – Niš spoločnosti RyanAir aj keď sme vopred nevedeli čo tu budeme robiť, ale nakoniec nás toto malé Srbské mesto v dobrom prekvapilo.

Netradičná aktivita s kolobežkou
Kolobežka je tak univerzálny dopravný prostriedok, že je len na vašej predstavivosti ako ju využijete. U mňa v domácnosti, je zatiaľ len jedna kolobežka Kostka Hill Fun, ktorú využíva dieťa na presun na tanečné tréningy, kolobežkovanie po sídlisku a občas na nejaké kratšie výlety. Ako rodičia, ju tiež občas rekreačne využijeme. Tentoraz v rámci weekendu…
[…] a koľko ste ochotní za ňu dať? Ak na toto nie ste, tak pravidelne sa týka Dobrý Trh alebo GurmánFest. Takýchto podujatí s jedlom je neúrekom, len treba […]