Go Back
parený jogurt

Bhapa Doi

Bhapa Doi: vynikajúci a jednoduchý dezert z Bengálska.
5 from 1 vote
Doba prípravy 30 minutes
Doba pečenia 40 minutes
Celkový čas 1 hour 10 minutes
Typ jedla Dessert
Kuchyňa Indicka
Porcie 6
Kalórie 93 kcal

Ingrediencie
  

  • 400 g grécky jogurt
  • 125 ml sladené konzenované mlieko
  • 200 ml smotana
  • ¼ lyžička mletý kordamon
  • ovocie, orechy, jedlé kvety

Inštrukcie
 

  • Všetky hlavné ingrediencie rozmiešame do hladka
    400 g grécky jogurt, 125 ml sladené konzenované mlieko, 200 ml smotana, ¼ lyžička mletý kordamon
    Bhapa Doi
  • Rozdeľte zmes do menších misiek
    Bhapa Doi
  • Zakryte misky alobalom
  • Umiestnite misky do hlbšieho pekáču
  • Naplňte pekáč horúcou vodou, asi centimeter pod okraj misiek
    Bhapa Doi
  • Pečte 40 minút pri 170 ℃
    Bhapa Doi
  • Nechajte vychladnúť pri izbovej teplote
  • Odložte na noc do chladničky
  • Ozdobíme a podávame
    ovocie, orechy, jedlé kvety
    Bhapa Doi

Poznámky

Tip

Bhapa Doi môžete vylepšiť, keď ho ochutíte šafranom. Rozdrvte štipku šafranu s ½ kryštálového cukru, rozmiešajte v 2 lyžiciach vlažného mlieka, nechajte 10 minút odležať a vmiešajte spoločne s ostatnými surovinami k jogurtu.
Bhapa Doi