Skip to content

Omeleta Arnolda Bennetta

CK Knirsch 8. januára 2016

Raz dávnejšie som si chcel pripraviť večeru a nevedel som čo konkrétne. Pozriem do chladničky a bola tam údena makrela. Z toho veľmi asi nepripravím a recept som nepoznal na to žiaden, iba to zjesť. Ale skúsil som google a narazil som na úplny skvost. Príprava je síce trochu zdĺhavejšia, ale na druhej strane,

Na jednu porciu potrebujeme nasledovné:

  • 100g údenej ryby bez kostí
  • 100ml mlieka
  • 2 lyžice masla
  • 2 čerstvé bobkové listy
  • 8 – 10 guličiek čierneho korenia
  • 2 lyžice crème fraîche (alebo sa dá nahradiť tučnou smotanou)
  • 1 citrón (najemno nastrúhaná kôra + lyžica šťavy)
  • 55g parmazánu alebo čedaru najemno nastrúhaného
  • morská soľ a čerstvo mleté korenie
  • 3 veľké vajcia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • hrsť rukoly
  • 1 jarnú cibuľu

1. Zahrej trúbu na 200°C. Údenú rybu daj do nádoby zalej mliekom, pridaj lyžicu masla, bobkové listy a guličky korenia a na 12 minút vlož do vyhriatej trúby. Po tomto úkone vyber rybu z mlieka a nechaj vychladnúť. Medzitým si môžeš zmiešať smotanu, citrónovú kôru a strúhaný syr. Podľa chuti osoliť a okoreniť.

2. Zostatok masla zohrej na strednom plameni s polovicou oleja vo veľkej panvici vhodnej do trúby. Nalej vajce a ľahko párkrát priemiešaj s uvoľňovaním od stien. Medzitým rybu rozdeľ na kúsky, zbav kože a prípadných zostavajúcich kostí. Až omeleta je zospodu trochu tuhá ale navrchu ešte tekutá pridaj zmes so smotanou a posyp kúskami ryby. Následne to daj do trúby na štyri až päť minút, aby sa vajcia dopiekli a omeleta sa mierne nafúkla.

3. K podávaniu zmiešaj v miske rukolu, jarnú cibuľu so zbytkom olivového oleja, citrónovou šťavou. Omeletu daj na tanier a posyp jarnou cibuľou s omeletou.

Dobrú chuť!

Prečítaj si ďalšie články

Maďarský langoš

Langoše na maďarský spôsob

Čo sme si užívali po ceste Maďarskom aj Rumunskom boli langoše. Na prekvapenie boli úplne iné, ako my ich poznáme a hlavne sa podávajú aj na sladko.

omelette-arnold-bennett

Omeleta Arnolda Bennetta

Raz dávnejšie som si chcel pripraviť večeru a nevedel som čo konkrétne. Pozriem do chladničky a bola tam údena makrela. Z toho veľmi asi nepripravím a recept som nepoznal na to žiaden, iba to zjesť. Ale skúsil som google a narazil som na úplny skvost. Príprava je síce trochu zdĺhavejšia, ale na druhej strane, Na…

Recept na ruský koláč

Jahodový koláč Tsvetaeva: Obľúbený dezert ruskej poetky

Je prekvapujúce, že je stále záhadou, prečo tento koláč, ktorý je obľúbený v mnohých ruských rodinách, nesie meno jednej z najikonickejších ruských poetiek Mariny Tsvetaeva. Podobný koláč sa kedysi spomínal v memoároch Tsvetaeovej sestry Anastasie. V detstve na dači počas leta radi jedli koláče s kyslou smotanou a jablkovou príchuťou. V spomienkach však chýba konkrétny…

usmievavy_toast

Recept na usmievavé toasty

Chceš deťom urobiť ráno radosť, ale nemáš na to čas? Prinášame ti jednoduchý návod na pekné usmievavé toasty. Príprava v skutočnosti zaberie len 2s. Nie je to preklep. Noazaj len dve sekundy. Pozri sa náš návod v krátkom videu.

Nezabudni o tom povedať aj ostatným

Chýba ti niečo v článku?

Môžeš nám napísať a opýtať sa.  My túto informáciu dodatočne doplníme aj do článku.

Náš Instagram