Skip to content

Omeleta Arnolda Bennetta

CK Knirsch 8. januára 2016

Približná doba čítania: 3 minúty

Raz dávnejšie som si chcel pripraviť večeru a nevedel som čo konkrétne. Pozriem do chladničky a bola tam údena makrela. Z toho veľmi asi nepripravím a recept som nepoznal na to žiaden, iba to zjesť. Ale skúsil som google a narazil som na úplny skvost. Príprava je síce trochu zdĺhavejšia, ale na druhej strane,

Na jednu porciu potrebujeme nasledovné:

  • 100g údenej ryby bez kostí
  • 100ml mlieka
  • 2 lyžice masla
  • 2 čerstvé bobkové listy
  • 8 – 10 guličiek čierneho korenia
  • 2 lyžice crème fraîche (alebo sa dá nahradiť tučnou smotanou)
  • 1 citrón (najemno nastrúhaná kôra + lyžica šťavy)
  • 55g parmazánu alebo čedaru najemno nastrúhaného
  • morská soľ a čerstvo mleté korenie
  • 3 veľké vajcia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • hrsť rukoly
  • 1 jarnú cibuľu

1. Zahrej trúbu na 200°C. Údenú rybu daj do nádoby zalej mliekom, pridaj lyžicu masla, bobkové listy a guličky korenia a na 12 minút vlož do vyhriatej trúby. Po tomto úkone vyber rybu z mlieka a nechaj vychladnúť. Medzitým si môžeš zmiešať smotanu, citrónovú kôru a strúhaný syr. Podľa chuti osoliť a okoreniť.

2. Zostatok masla zohrej na strednom plameni s polovicou oleja vo veľkej panvici vhodnej do trúby. Nalej vajce a ľahko párkrát priemiešaj s uvoľňovaním od stien. Medzitým rybu rozdeľ na kúsky, zbav kože a prípadných zostavajúcich kostí. Až omeleta je zospodu trochu tuhá ale navrchu ešte tekutá pridaj zmes so smotanou a posyp kúskami ryby. Následne to daj do trúby na štyri až päť minút, aby sa vajcia dopiekli a omeleta sa mierne nafúkla.

3. K podávaniu zmiešaj v miske rukolu, jarnú cibuľu so zbytkom olivového oleja, citrónovou šťavou. Omeletu daj na tanier a posyp jarnou cibuľou s omeletou.

Dobrú chuť!

Prečítaj si ďalšie články

Palacinky

Oživte Váš tanier ružovými palacinkami!

Pri denno dennom browsovaní na nete ma zaujal tento recept na palacinky už len obrázkom, tak som si naň klikol. Už podľa fotiek to je úplná pastva pre oči. Dokonca ani samotný recept nie je ťažký a zvládne ho každý, kto už raz robil palacinky. Tento recept som rozposlal aj svojim známym a každý to…

Papanași

Papanași: Vylepšené šišky na rumunský spôsob

Keď niekedy zavítate do Rumunska, tento sladký dezert musíte určite ochutnať. Ak náhodou držíte diétu, tak ju nechajte doma. Keď raz ochutnáte papanași, o diéte už nebude chcieť počuť. Pri návšteve tejto krajiny si zrazu dáte záväzok, aspoň jedno papanași denne!

Maďarský langoš

Langoše na maďarský spôsob

Čo sme si užívali po ceste Maďarskom aj Rumunskom boli langoše. Na prekvapenie boli úplne iné, ako my ich poznáme a hlavne sa podávajú aj na sladko.

Poké

Poké: Ako si ho pripraviť doma

Už aj u nás na Slovensku je veľké množstvo prevádzok ktoré ponúkajú “Poke bowl”, čo je miska s ryžou, množstvom zeleniny a prípadne s nejakým mäsom, rybou či tofu. Ale vedeli ste, že toto jedlo pochádza z Havaja? A ani nie je veľmi komplikované a náročné na čas ho pripraviť doma?

Nezabudni o tom povedať aj ostatným

Chýba ti niečo v článku?

Môžeš nám napísať a opýtať sa.  My túto informáciu dodatočne doplníme aj do článku.