Oživte Váš tanier ružovými palacinkami!

CK Knirsch 23. novembra 2015

Približná doba čítania: 2 minúty

Pri denno dennom browsovaní na nete ma zaujal tento recept na palacinky už len obrázkom, tak som si naň klikol. Už podľa fotiek to je úplná pastva pre oči. Dokonca ani samotný recept nie je ťažký a zvládne ho každý, kto už raz robil palacinky. Tento recept som rozposlal aj svojim známym a každý to v priebehu dvoch dní aj vyskúšal, bez toho aby som ich k tomu vyzval. V článku nižšie sa s vami podelím aj o recept na tieto nádherné palacinky.

Najprv som k tomu pristupoval trochu s obavami, či to vyjde a preto som sa rozhodol presne dodržať recept:

Na samotné palacinky potrebujeme pre dve osoby:

– 100g hladkej pšeničnej / špaldovej múky
– 2 vajcia
– 120ml šťavy z červenej repy
– 80ml sójového mlieka
– štipka soli
– olivový olej na opekanie
– 2 polievkové lyžice medu ak chcete palacinky pripraviť na sladko.

Ružové palacinky
Ružové palacinky
Tu som oproti receptu použil klasickú hladkú bielu múku, pretože keď použijete špaldovú múku alebo takúto inú múku, ktorá je tmavá nebude výsledok taký pekný ružový. Všetky prísady na cesto zmiešame a necháme 5 minút odstáť. Na panvici rozohrejeme trošku oleja a z cesta upečieme tenké ružové palacinky. Dôležité je aby ste palacinky opekali len z jednej strany, aby sa neporušila jednoliata štruktúra palacinky. Preto je dobré mať aj dobrú panvicu. Osobne používam panvicu od Tefal-u, ktorá mi indikátorom ukáže správne rozohriatu panvicu.

Ružové palacinky
Po vychladnutí ich naplňte syrom, opečenou cibuľkou a rukolou. Toto už nechám na vás, ako si ich naplníte. Navyše, ak zrolované palacinky pokrájate na kolieska, sú to nádherné jednohubky.

Ružové palacinky

Prečítaj si ďalšie články

Brioška

Jedna brioška je málo

Ak raz ochutnáte naozaj domácu briošku a navyše ešte teplú, nikdy už nebudete chcieť inú. A príprava je veľmi jednoduchá, len škoda, že treba tak dlho čakať na finále.

omelette-arnold-bennett

Omeleta Arnolda Bennetta

Raz dávnejšie som si chcel pripraviť večeru a nevedel som čo konkrétne. Pozriem do chladničky a bola tam údena makrela. Z toho veľmi asi nepripravím a recept som nepoznal na to žiaden, iba to zjesť. Ale skúsil som google a narazil som na úplny skvost. Príprava je síce trochu zdĺhavejšia, ale na druhej strane,

usmievavy_toast

Recept na usmievavé toasty

Chceš deťom urobiť ráno radosť, ale nemáš na to čas? Prinášame ti jednoduchý návod na pekné usmievavé toasty. Príprava v skutočnosti zaberie len 2s. Nie je to preklep. Noazaj len dve sekundy. Pozri sa náš návod v krátkom videu.

Recept na ruský koláč

Jahodový koláč Tsvetaeva: Obľúbený dezert ruskej poetky

Je prekvapujúce, že je stále záhadou, prečo tento koláč, ktorý je obľúbený v mnohých ruských rodinách, nesie meno jednej z najikonickejších ruských poetiek Mariny Tsvetaeva. Podobný koláč sa kedysi spomínal v memoároch Tsvetaeovej sestry Anastasie. V detstve na dači počas leta radi jedli koláče s kyslou smotanou a jablkovou príchuťou. V spomienkach však chýba konkrétny…

Nezabudni o tom povedať aj ostatným

Chýba ti niečo v článku?

Môžeš nám napísať a opýtať sa.  My túto informáciu dodatočne doplníme aj do článku.