Skip to content

Oživte Váš tanier ružovými palacinkami!

CK Knirsch 23. novembra 2015

Približná doba čítania: 2 minúty

Pri denno dennom browsovaní na nete ma zaujal tento recept na palacinky už len obrázkom, tak som si naň klikol. Už podľa fotiek to je úplná pastva pre oči. Dokonca ani samotný recept nie je ťažký a zvládne ho každý, kto už raz robil palacinky. Tento recept som rozposlal aj svojim známym a každý to v priebehu dvoch dní aj vyskúšal, bez toho aby som ich k tomu vyzval. V článku nižšie sa s vami podelím aj o recept na tieto nádherné palacinky.

Najprv som k tomu pristupoval trochu s obavami, či to vyjde a preto som sa rozhodol presne dodržať recept:

Na samotné palacinky potrebujeme pre dve osoby:

– 100g hladkej pšeničnej / špaldovej múky
– 2 vajcia
– 120ml šťavy z červenej repy
– 80ml sójového mlieka
– štipka soli
– olivový olej na opekanie
– 2 polievkové lyžice medu ak chcete palacinky pripraviť na sladko.

Ružové palacinky
Ružové palacinky
Tu som oproti receptu použil klasickú hladkú bielu múku, pretože keď použijete špaldovú múku alebo takúto inú múku, ktorá je tmavá nebude výsledok taký pekný ružový. Všetky prísady na cesto zmiešame a necháme 5 minút odstáť. Na panvici rozohrejeme trošku oleja a z cesta upečieme tenké ružové palacinky. Dôležité je aby ste palacinky opekali len z jednej strany, aby sa neporušila jednoliata štruktúra palacinky. Preto je dobré mať aj dobrú panvicu. Osobne používam panvicu od Tefal-u, ktorá mi indikátorom ukáže správne rozohriatu panvicu.

Ružové palacinky
Po vychladnutí ich naplňte syrom, opečenou cibuľkou a rukolou. Toto už nechám na vás, ako si ich naplníte. Navyše, ak zrolované palacinky pokrájate na kolieska, sú to nádherné jednohubky.

Ružové palacinky

Prečítaj si ďalšie články

Uganda Rolex

Ugandské Rolex-ky

Rolex je v Ugande obľúbené jedlo, ktoré kombinuje vaječnú omeletu so zeleninou zabalenú v čapátí. Je veľmi rýchle na prípravu a dá sa jesť kedykoľvek počas dňa, od raňajok až po obed, alebo na večeru či desiatu. Tento nápad vznikol vďaka kreativite predavača čapátí v regióne Busoga, potom sa rozšírilo jedlo do Wandegeya pri univerzite…

Brioška

Jedna brioška je málo

Ak raz ochutnáte naozaj domácu briošku a navyše ešte teplú, nikdy už nebudete chcieť inú. A príprava je veľmi jednoduchá, len škoda, že treba tak dlho čakať na finále.

Bliny

Oladyi: Ovládni staro-ruské palacinky s tajnou náplňou

Nedávno sme objavili v zákutiach ruského internetu recept na “iné” lievance, či typické ruské blini. Ak miluješ palacinky, oladyi si obľúbiš ešte viac. Každá ruská bábuška pripravuje oladyi na raňajky a je to verzia amerických palaciniek, ktorá je však nadýchanejšia a chutnejšia.

Maďarský langoš

Langoše na maďarský spôsob

Čo sme si užívali po ceste Maďarskom aj Rumunskom boli langoše. Na prekvapenie boli úplne iné, ako my ich poznáme a hlavne sa podávajú aj na sladko.

Nezabudni o tom povedať aj ostatným

Chýba ti niečo v článku?

Môžeš nám napísať a opýtať sa.  My túto informáciu dodatočne doplníme aj do článku.