Gurmán Fest Bratislava 2016
CK Knirsch 12. júna 2016
Približná doba čítania: 3 minúty
Radi sa oboznamujeme s novými jedlami a nenecháme si ujsť príležitosť dobre sa najesť. Jednou z takýchto akcií je i Gurmán Fest.
Posledné tri roky sa toto podujatie na Dostihovom závodisku v Petržalke, čo je síce prístupnejšie pre vystavovateľov kvôli zásobovaniu, ale osobne sa mi viac páčilo, keď sa to konalo v Medickej záhrade. Takto je to “trochu” od ruky a na okolí nič dokopy nie je, kam ísť po výstave. No na druhej strane, vystavovatelia tu nie sú natlačení na seba a môže sa tu konať aj množstvo sprievodných akcií.
Minulý rok, to síce bolo s ponukou biedne, ale tentoraz sme si prišli na svoje, aj keď vegeteriáni museli smutno zaplakať. Pre nich tu boli dokopy asi dva stánky
Ihneď po otvorení brán, smerovali naše kroky za majiteľmi kávy značky Ebenica, sa poobzerať čo majú nové a dať si dobrú kávu. Kávička bola štandardne vynikajúca a prekvapili nás nové balenia ich kávy. Tie sú totiž už v uzavierateľných sáčkoch, ktoré sa dajú viac krát následne použiť. Asi to otestujem. Objavil som tam aj nikde zatiaľ nepropagovanú bezkofeínovú kávu “Zero”, ale tú bohužiaľ na ochutnávku nemali.
Ale nedošli sme sem kvôli káve, ale kvôli jedlu. Ihneď nás zaujali, malé šikovné burgre od UNAS Bistro, ktoré voňali do diaľky a ako správny mäsožravci sme si ich museli dať. A tie doslova spievali. Chrumkavé žemle, šťavnaté hovädzie mäsko a čerstvá zelenina bola tá správna kombinácia na štart. K tomu od vedľajšieho stánku správne vychladené pivo Zlatý bažant model 73 bolo to správne.
Po správnom obede, je dobré si dať niečo sladké. Deti pišťali za palacinkami ktoré tam predávala reštaurácia Chez Amélie. Francúzske palacinky s rôznymi príchuťami boli už štandardne skvelé a určite sa budeme musieť niekedy v budúcnosti zastaviť u nich v prevádzke v centre mesta.
Zatiaľ ako tak najedený, sme sa poprechádzali po areáli s aktivitami pre deti, aby sme naše prežieranie ukončili v stánku reštaurácie Flamender. Tu sme si vyhliadli dusené bravčové líčka s bryndzovými haluškami. Halušky vynikajúce a líčka tie sa rozplývali. Preistotu sme to u nich ukončili ich zákuskom cheesecake.
Príjemne najdený a spokojný že sme dnes nemuseli variť opúšťame brány závodiska s tým že i budúci rok sa určite zastavíme ak to nabitý program dovolí.
Prečítaj si ďalšie články

Deň vodáctva 2017
Radi dávame tipy na udalosti a akcie, ktoré sú niečim výnimočné a čo je hlavné môžete ich absolvovať zadarmo či za úplny bagateľ. Stačí len vstať od televízora a zažiť niečo nové.

Objavovanie centra Bukurešti
Keď padlo prvý krát rozhodnutie ísť do Bukurešti, vôbec sme netušili, čo nám toto vie ponúknuť. Ani pri prvom rýchlom skúmaní cez vyhľadávač, nič zaujímavé neponúkalo a to ani dokonca obľúbená stránka Atlas Obscura. Všetko bolo väčšinou o Paláci ľudu, ako druhej najväčšej budovy na svete. No aspoň niečo.

KVINT: Koňak svetovej úrovne zo srdca Podnesterska
Ochutnať koňak svetových kvalít a pri tom nazrieť do liehovaru sa nám zatiaľ nepošťastilo. Úplne náhodou objavujeme pri zostavovaní nášho itinerára, pre nás neznámy liehovar KVINT. Značka KVINT sa snaží už niekoľko rokov preraziť aj na Európsky trh, ale stále zostáva známa najmä v Moldavsku a v postsovietských krajinách. Je to dané aj tým, že…

“Pašujeme” množstvo alkoholu z Moldavska
Základom nášho lacného cestovania je aj to, že neplatíme za zbytočné veci. Napríklad za podpalubnú batožinu, ktorej cena je občas vyššia ako samotná letenka. Nastávajú ale aj situácie, kedy sme donútený si za cestu priplatiť. Jednou z tých situácii je ultra lacný kvalitný koňak.