Skip to content

Oživte Váš tanier ružovými palacinkami!

CK Knirsch 23. novembra 2015

Približná doba čítania: 2 minúty

Pri denno dennom browsovaní na nete ma zaujal tento recept na palacinky už len obrázkom, tak som si naň klikol. Už podľa fotiek to je úplná pastva pre oči. Dokonca ani samotný recept nie je ťažký a zvládne ho každý, kto už raz robil palacinky. Tento recept som rozposlal aj svojim známym a každý to v priebehu dvoch dní aj vyskúšal, bez toho aby som ich k tomu vyzval. V článku nižšie sa s vami podelím aj o recept na tieto nádherné palacinky.

Najprv som k tomu pristupoval trochu s obavami, či to vyjde a preto som sa rozhodol presne dodržať recept:

Na samotné palacinky potrebujeme pre dve osoby:

– 100g hladkej pšeničnej / špaldovej múky
– 2 vajcia
– 120ml šťavy z červenej repy
– 80ml sójového mlieka
– štipka soli
– olivový olej na opekanie
– 2 polievkové lyžice medu ak chcete palacinky pripraviť na sladko.

Ružové palacinky
Ružové palacinky
Tu som oproti receptu použil klasickú hladkú bielu múku, pretože keď použijete špaldovú múku alebo takúto inú múku, ktorá je tmavá nebude výsledok taký pekný ružový. Všetky prísady na cesto zmiešame a necháme 5 minút odstáť. Na panvici rozohrejeme trošku oleja a z cesta upečieme tenké ružové palacinky. Dôležité je aby ste palacinky opekali len z jednej strany, aby sa neporušila jednoliata štruktúra palacinky. Preto je dobré mať aj dobrú panvicu. Osobne používam panvicu od Tefal-u, ktorá mi indikátorom ukáže správne rozohriatu panvicu.

Ružové palacinky
Po vychladnutí ich naplňte syrom, opečenou cibuľkou a rukolou. Toto už nechám na vás, ako si ich naplníte. Navyše, ak zrolované palacinky pokrájate na kolieska, sú to nádherné jednohubky.

Ružové palacinky

Prečítaj si ďalšie články

Recept na ruský koláč

Jahodový koláč Tsvetaeva: Obľúbený dezert ruskej poetky

Je prekvapujúce, že je stále záhadou, prečo tento koláč, ktorý je obľúbený v mnohých ruských rodinách, nesie meno jednej z najikonickejších ruských poetiek Mariny Tsvetaeva. Podobný koláč sa kedysi spomínal v memoároch Tsvetaeovej sestry Anastasie. V detstve na dači počas leta radi jedli koláče s kyslou smotanou a jablkovou príchuťou. V spomienkach však chýba konkrétny…

Papanași

Papanași: Vylepšené šišky na rumunský spôsob

Keď niekedy zavítate do Rumunska, tento sladký dezert musíte určite ochutnať. Ak náhodou držíte diétu, tak ju nechajte doma. Keď raz ochutnáte papanași, o diéte už nebude chcieť počuť. Pri návšteve tejto krajiny si zrazu dáte záväzok, aspoň jedno papanași denne!

Uganda Rolex

Ugandské Rolex-ky

Rolex je v Ugande obľúbené jedlo, ktoré kombinuje vaječnú omeletu so zeleninou zabalenú v čapátí. Je veľmi rýchle na prípravu a dá sa jesť kedykoľvek počas dňa, od raňajok až po obed, alebo na večeru či desiatu. Tento nápad vznikol vďaka kreativite predavača čapátí v regióne Busoga, potom sa rozšírilo jedlo do Wandegeya pri univerzite…

parený jogurt

Bhapa Doi

Tento mimoriadne jednoduchý recept pochádza z Indie, konkrétne z oblasti Západného Bengálska. Jeho názov v preklade znamená “parený jogurt”, čo vystihuje jeho spôsob prípravy.

Nezabudni o tom povedať aj ostatným

Chýba ti niečo v článku?

Môžeš nám napísať a opýtať sa.  My túto informáciu dodatočne doplníme aj do článku.