Ujgurská reštaurácia: Hodvábna cesta Tarim
Ochutnajte špeciality zo Sin-ťiangu v tomto klenote v štvrti Šindžuku.
Približná doba čítania: 1 minútu
Ujgurská reštaurácia: Hodvábna cesta Tarim, ktorú v roku 2010 založil ambiciózny ujgurský podnikateľ Sirajidin Kerim, je jedným z mála miest v Tokiu, kde sa podávajú tradičné jedlá zo Sin-ťiangu. Tento región na severozápade Číny má svoju osobitnú kuchyňu, ktorá je silne ovplyvnená jeho polohou pozdĺž starej Hodvábnej cesty.
V mnohých základných jedlách, v ktorých sa v súlade s halal pravidlami upúšťa od bravčového mäsa v prospech kuracieho, hovädzieho alebo jahňacieho, sa výrazne objavuje rasca, sušené čili a iné koreniny. Objednajte si ručne ťahané rezance, gosh manta (jahňacie buchty) a stále obľúbené “veľké kura na tácke”, výdatnú špecialitu s kuracím mäsom s kosťou a kúskami zemiakov plávajúcich v kalužiach aromatického čili oleja.
Japonsko ponúka ďalšie miesta
Japonsko - Krátke info
Blízke miesta do +/- 300km
-
1,7 km
-
1,8 km
-
2,0 km