Múzeum Jjajang Myeon
Toto malé múzeum zvečnilo miesto zrodu kultového čínsko-korejského rezancového pokrmu.
Približná doba čítania: 2 minúty
Jedlo jjajang myeon, ktoré je základom čínsko-korejskej kuchyne a obľúbeným pokrmom smutných juhokórejských nezadaných, je také známe, že bolo inšpiráciou pre vznik celého múzea. Milovníci týchto rezancov premenili jednu z prvých reštaurácií, kde sa podávali, na ich pomyselný oltár doplnený výstavou o histórii tohto pokrmu a realistickými sochami.
Prístavné mesto Incheon, v ktorom sa nachádza jediná oficiálna čínska štvrť v Južnej Kórei, je tiež rodiskom jedného z najobľúbenejších jedál v krajine: jjajang myeon alebo rezance v omáčke z čiernych fazúľ. Jjajang myeon, ktoré vymyslel podnikavý čínsky prisťahovalec a ktoré voľne vychádza z jedla z rezancov a mletého bravčového mäsa z provincie Shandong, je dnes synonymom pre čínsko-korejské jedlo. Je to tiež jedlo, pri ktorom sa juhokórejskí slobodní muži v čiernych dresoch stretávajú a utápajú svoj smútok každý 14. apríl, ktorý je v krajine “čiernym dňom” pre nešťastne nezadaných partnerov.
V múzeu sú vystavené expozície o pôvode tohto pokrmu, zbierka najobľúbenejších balení a strašidelne realistická socha stola šťastných hostí, ktorí si vychutnávajú hostinu s rezancami. Aj keď je múzeum malé – turisti uvádzajú, že na jeho prehliadku potrebujú len hodinu – určite vám zanechá chuť do jedla. Po prehliadke múzea (v ktorom sa rezance v skutočnosti nepodávajú) sa môžete vydať do jednej z mnohých reštaurácií v okolí, kde si môžete vychutnať pravé rezance jjajang myeon.
Kórejská republika ponúka ďalšie miesta
Kórejská republika - Krátke info
Blízke miesta do +/- 300km
-
28,6 km
-
29,1 km
-
29,6 km