Pol-storočná polievka
V bistre v Bangkoku sa jeden hrniec s duseným hovädzím mäsom varí nepretržite už viac ako 45 rokov.
Približná doba čítania: 2 minúty
Zvyšky sú vždy lepšie na druhý deň. Alebo, v prípade bangkokskej reštaurácie Wattana Panich, ďalšia generácia jedla.
Obrovský hrniec neua tune, duseného hovädzieho mäsa obľúbeného v thajskom hlavnom meste, sa varí už od detstva jeho majiteľa Nattaponga Kaweenuntawonga, teda viac ako 45 rokov. Kaweenuntawong, ktorý vyrastal a študoval presný chuťový profil guláša od svojho otca, teraz sám denne vyvažuje jeho chuť. Používa starodávny postup nazývaný lovecký guláš alebo večný guláš, pričom časť vývaru, ktorý zostal z predchádzajúceho dňa, používa na základ polievky nasledujúceho dňa. “Stále ochutnávame. Neexistuje žiadny recept,” povedal pre Channel News Asia.
Tajná zmes korenín a byliniek, dusené hovädzie mäso, plátky surového hovädzieho mäsa, mäsové guľky, vnútornosti a iné orgány plávajú niekde hlboko v bublajúcej kadi. Hoci nové reštaurácie a luxusné kondomíniá dnes zatláčajú do úzadia skromné jednoposchodové bistro v rušnej bangkockej štvrti Ekamai, komplexná a bohatá chuť hlavnej polievky Wattana Panicha udržiava tento pokrm aktuálny a jeho prívrženci sú stále verní.
Thajsko ponúka ďalšie miesta
Thajsko - Krátke info
Blízke miesta do +/- 300km
-
7,2 km
-
10,4 km
-
11,4 km