Skip to content

Pol-storočná polievka

V bistre v Bangkoku sa jeden hrniec s duseným hovädzím mäsom varí nepretržite už viac ako 45 rokov.

Približná doba čítania: 2 minúty

Zvyšky sú vždy lepšie na druhý deň. Alebo, v prípade bangkokskej reštaurácie Wattana Panich, ďalšia generácia jedla.

Wattana Panich Beef Broth

Obrovský hrniec neua tune, duseného hovädzieho mäsa obľúbeného v thajskom hlavnom meste, sa varí už od detstva jeho majiteľa Nattaponga Kaweenuntawonga, teda viac ako 45 rokov. Kaweenuntawong, ktorý vyrastal a študoval presný chuťový profil guláša od svojho otca, teraz sám denne vyvažuje jeho chuť. Používa starodávny postup nazývaný lovecký guláš alebo večný guláš, pričom časť vývaru, ktorý zostal z predchádzajúceho dňa, používa na základ polievky nasledujúceho dňa. “Stále ochutnávame. Neexistuje žiadny recept,” povedal pre Channel News Asia.

Tajná zmes korenín a byliniek, dusené hovädzie mäso, plátky surového hovädzieho mäsa, mäsové guľky, vnútornosti a iné orgány plávajú niekde hlboko v bublajúcej kadi. Hoci nové reštaurácie a luxusné kondomíniá dnes zatláčajú do úzadia skromné jednoposchodové bistro v rušnej bangkockej štvrti Ekamai, komplexná a bohatá chuť hlavnej polievky Wattana Panicha udržiava tento pokrm aktuálny a jeho prívrženci sú stále verní.

Thajsko ponúka ďalšie miesta

Thajsko - Krátke info

, vlajka

Miestny názov: Prathet Thai
Hlavné mesto: Bangkok
Úradné jazyky: thajčina
Štátne zriadenie: konštitučná monarchia
Rozloha: 513120 km²
Časové pásmo: UTC +7:00
Mena: baht = 100 satangov
Kód meny: THB
Kurz (za 1 € dostaneš): 39.151 THB
Medzinárodný kód krajiny: TH
Internetová doména: .th
Predvoľba telefónneho čísla: +66

Blízke miesta do +/- 300km